๐‡๐จ๐ž ๐ณ๐ž๐ญ ๐ฃ๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐ ๐จ๐ž๐ ๐ฉ๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐จ๐ž๐ง๐ฉ๐ฅ๐š๐ง ๐จ๐ฉ?

ย 

Pensioenplanning is superbelangrijk als jij jezelf een fijne financiรซle toekomst gunt.ย Begin op tijd met het nadenken over je pensioen. Jong geleerd, is oud geprofiteerd.

ย 

Bij Pensioen Design gunnen we jou een goudgerande pensioentoekomst. Daarom gaan we in deze blog in op de belangrijkste stappen, omย via een slim pensioenplan jouw droompensioen te realiseren.ย 
LEES VERDER



๐–๐ž๐ฅ๐ค๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ž๐ง ๐ฌ๐ฉ๐ž๐ฅ๐ž๐ง ๐ž๐ซ ๐ง๐ฎ ๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐›๐ข๐ฃ ๐๐ž ๐ง๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ž ๐ฉ๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐จ๐ž๐ง๐ฐ๐ž๐ญ? ๐„๐ง ๐ฐ๐š๐ญ ๐ข๐ฌ ๐๐ž ๐๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐จ๐ž๐ง๐ญ๐จ๐ง?

ย 

๐๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐จ๐ž๐ง๐ฅ๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ž๐ง ๐ฉ๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐จ๐ž๐ง๐จ๐ฉ๐›๐จ๐ฎ๐ฐ

ย 

Pensioenleeftijdย (ook wel pensioenrichtleeftijd) is de leeftijd waarop je verwacht met pensioen te kunnen gaan (ouderdomspensioen). Je AOW-leeftijd is daarbij het uitgangspunt. De regering bepaalt jouw AOW-leeftijd op basis van sterftetabellen. Hoe ouder we worden, hoe hoger de AOW-leeftijd wordt.

ย 

Via je werkgever bouw je een deel van je ouderdomspensioen op. Je betaalt daarvoor via een premie die op jouw loon wordt ingehouden. Jouw pensioen bestaat uit je AOW-uitkering van de staat en de pensioenopbouw via je werkgever. Die uitkeringen samen vormen jouw ouderdomspensioen.ย 

LEES VERDER



๐ƒ๐ข๐ญ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐๐ž ๐๐ซ๐ข๐ž ๐›๐ž๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ซ๐ข๐ฃ๐ค๐ฌ๐ญ๐ž ๐ณ๐จ๐ซ๐ ๐ž๐ง over ๐ฉ๐ž๐ง๐ฌ๐ข๐จ๐ž๐ง en wat je er aan kunt doen.

ย 

De drie belangrijkste zorgen.

Als je aan je toekomst denkt, is het slim om ook naar je pensioen te kijken. Ongeveer 1/4 deel van je leven is pensioen jouw bron van inkomsten!

ย 

De meeste mensen maken zich zorgen of ze wel genoeg gespaard hebben voor hun pensioen, of het AOW-pensioen van de staat wel houdbaar is en of de pensioenfondsen hun werk wel goed genoeg doen.

ย 

De enige manier om daar achter te komen is te starten met een goede pensioenplanning.ย 

ย 

Die zorgen zijn overigens terecht. Het AOW-pensioen dat je straks van de staat krijgt staat onder druk door de toenemende vergrijzing. En wat je opbouwt via je werkgever (werkgeverspensioen) staat ook onder druk. Pensioenfondsen blinken niet uit in het behalen van goede beleggingsresultaten en kennen ook nog hoge kosten.

LEES VERDER